This is the "Byggedata" page of the "Byggedata" guide.
Alternate Page for Screenreader Users
Skip to Page Navigation
Skip to Page Content

Byggedata  

Last Updated: Jan 31, 2017 URL: http://libguides.dtu.dk/content.php?pid=479020 Print Guide Email Alerts
Byggedata Print Page
  Search: 
 
 

Access

Du får adgang til Byggedata her: http://v2.byggedata.dk.proxy.findit.dtu.dk/index.jsp

OBS. Byggedata er netop blevet opgraderet dvs. når du logger på Byggedata næste gang, starter du op i den nye version. Samtidig erstattes FileOpen med et nyt program, der hedder Locklizard.

Når du logger dig ind i Byggedata, vil du få instrukser om, hvor du kan downloade Locklizard.

For at kunne åbne SBI anvisningerne skal du, foruden at installere Locklizard, også ’bestille’ en personlig licens. Det tager kun et øjeblik og skal kun gøres én gang. Det er vigtigt at du ved bestillingen benytter din DTU mail-adresse!

Du kan læse mere og finde vejledningen til hvordan du gør på Byggedata.


Du kan læse mere om opgraderingen nedenfor.

 

Byggedata in short

NOTICE: SBI anvisninger is in Danish.

Type: Database

Subject: Byggeteknik, konstruktioner, byggematerialer, byggeindustri

Content: Lovrelaterede dokumenter, aktuelle lovtekster, byggeanvisninger, erfaringsblade

 

What is Byggedata?

NOTICE: Byggedata is in Danish.


Byggedata er byggebranchens mest omfattende samling af lovrelaterede dokumenter og publikationer på nettet. Al materialet er indsamlet, ordnet og ajourført, så du let og hurtigt kan finde frem til præcis de informationer, du har brug for.

Således giver Byggedata en direkte og samlet adgang til de aktuelle lovtekster, publikationer og dokumenter inden for byggeriet. Alt sammen fuldtekstindekseret og søgbart på tværs.

Søgefunktionen i Byggedata er meget omfattende. Når du laver en søgning, viser søgeresultatet både den kontekst søgeordet optræder i samt oplysninger om, i hvilket dokument og hvilken side søgeordet findes på. Det betyder, at man forholdsvis effektivt kan se, hvilke referencer i søgeresultatet, der er relevante. Dette gælder også de dokumenter, man ikke har fuldtekstadgang til. Her kan det eksempelvis være særdeles nyttigt at få sidehenvisninger, fx til en specifik standard eller anvisning, som man måske har stående i bogreolen.

Via Byggedata får du bl.a. adgang til:

  • SBI anvisninger
  • DBI - Håndbog for brandsikring
  • BYG-ERFA

DTU Bibliotek har ikke adgang til Dansk Brand-og Sikringsteknisk Instituts vejledninger i fuldtekst.

 

Opgradering af Byggedata i uge 45

I uge 45 lanceres et opgraderet Byggedata i nyt design og med forbedret funktionalitet. Det vil sige, at når du logger på Byggedata næste gang, starter du op i den nye version.

De vigtigste ændringer er bl.a.:

• Nemmere at bruge også fra din tablet eller mobil

Byggedatas brugerflade er frisket op i designet og gjort responsive, så det tilpasser sig, hvis du logger på via tablet eller mobil. Det betyder, at Byggedata er blevet nemmere at overskue og bruge, når du er på farten.

• Forbedret liste over søgeresultater
Resultatlisten af et søgeord bliver nu automatisk vist i sin helhed. Tidligere var listen begrænset til 200 resultater. Derudover er listevisningen blevet mere overskuelig og du har fået bedre muligheder for at filtrere listen efter behov – nu også efter dokumenttype.

• Bedre adgang til ikke-gældende dokumenter
I første omgang har vi på mange brugeres opfordring udbygget vores tillægsabonnementer SBi anvisninger og DBI publikationer ved at der nu er lagt flere udgåede SBi-anvisninger og DBI-vejledninger på. Derfor kan du nu finde anvisninger og vejledninger, der var gældende på et givent tidspunkt. Du kan også afgrænse søgningen, så du kun får vist de gældende eller de ikke-gældende dokumenter. Vi følger efterfølgende op med at udbygge bl.a. lovgivningsdelen på samme måde.

• Adgang fra Android tablets og telefoner samt bedre udskrivningsmuligheder m.m. - Locklizard
Det lille gratis program, der styrer åbning og udskrivning af beskyttede e-publikationer i Byggedata er skiftet ud. Før hed det FileOpen. Nu hedder det Locklizard. Fordelen ved Locklizard er, at du har flere udskrivningsmuligheder (bl.a. dublex) samt at hastigheden generelt er blevet lidt hurtigere og ikke mindst at man nu også kan tilgå vores beskyttede dokumenter fra Android tabletter og/eller mobiltelefoner.

Nå du logger dig ind i Byggedata, vil du få instrukser om, hvor du kan downloade Locklizard og hvordan du kommer i gang med at få det fulde udbytte af Byggedata.

Det vil i en overgangsperiode være muligt fortsat at anvende FileOpen (med samme funktionalitet som på den gamle platform) på den nye platform.

Description

Loading  Loading...

Tip